Tesla je istraživao bežični prenos energije kroz njegov rad na radiju i mikrotalasima ali i kroz stvaranje Teslinog kalema. Želeo je da stvori sistem kroz koji će biti moguće emitovati energiju na velikim razdaljinama. Tesla je čak konstruisao i Vardenklf toranj u Šorehamu na Long Ajlendu koji je trebalo da funkcioniše kao bežični prijemnik koji će prenositi električnu energiju. Međutim JP Morgan koji je bio finansijer ovog projekta vremenom se povukao i ostavio Teslu bez sredstava da nastavi rad. 

U filmu „Prestiž“ Tesla je izumeo transmiter koji ne prenosi samo energiju već i materiju. Problem je što prilikom prenosa materije na drugu lokaciju, originalni materijal ostaje, što dovodi do dupliciranja objekata, životinja pa čak i ljudi. 

Humanoidni roboti 

1898. godine tesla je predstavio svoj brod na daljinsko upravljanje. Predstavio ga je kao narednu generaciju robota koji će biti u stanju da obavljaju brojne poslove umesto ljudi. Mnogi ovaj događaj smatraju za rođenje robotike. 

U delu „Pet pesnica nauke“ Meta Frekšna, prijatelji iz pravog života, Nikola Tesla i Mar Tvejn udružuju se kako bi se sukobili sa Tomasa Edisona, JP Morgana, Guljelma Markonija i Endrjua Karnegija i ostvarili mir na Zemlji. Teslin plan je da stvori seriju robota kojima bi upravljao putem virtualne stvarnosti. Svakoj zemlji bi bio dat isti broj ovih robota kako bi s eostvarila ravnopravnost. 

Zrak smrti 

Tesla je 1930. tvrdio da je uspeo da stvori atomski zrak. Ova naprava je u teorija bila sposobna da generiše atomski zrak koji bi na velikim daljinama mogao da uništava avione, zgrade i cele armije. 

Planovi za ovaj „zrak mira“, kako su ga nazivali, posali ti su brojnim državama, ali niko nikada nije odlučio da finansira ovaj projekat. Nije poznato da li je Tesla uspeo da napravi prototip koji je radio, a planovi za ovaj projekat nikada nisu pronađeni. 

U stripu “JLA: Age of wonder“ Tesla udružuje snage sa Supermenom kako bi zajedno stvarali naprave koje će pomoći čovečanstvu. Međutim, tokom Prvog svetskog rata, Nikola Tesla sklapa savez sa bivšim knjigovođom Tomasa Edisona kako bi stvorili zrak smrti i pobedili Nemce. 

U delu „Area 51“ Roberta Doertija pojavljuju se brojne teorije oko misteriozne eksplozije u Tungusku koja je uništila kompletne šume u Sibiru 1908. godine. Pojedinci smatraju da su Teslini eksperimenti krivi za ovu nesreću, dok je drugi pripisuju vanzemaljcima. Doerti u svom delu objašnjava ovaj misteriozan događaj kombinovanje obe teorije: Tesla je koristio svoj atomski zrak kako bi uništio vanzemaljski brod. 

Unapređeni vazdušni brodovi 

Tesla je želeo da svoju teoriju o bežičnom prenosu električne energije pretvori u stvarnost kako bi poboljšao transport na Zemlji. Tvrdio je da bi vazdušni brodovi napajani strujom na daljinu prevozili putnike od Njujorka do Londona za 3 sata na visini od 12 kilometara. 

U delu „Wonder of the worlds“ Seša Herija Tesla stvara vazdušni brod koji ne samo da može da plovi nebeskim prostranstvima već putuje i u svemir. Teslini izumi su toliko impresivni da Marsovski agenti od njega kradu moćan kristalni motor u pokušaju da ga dovedu na svoju planetu zajedno sa Markom Tvejnom i Harijem Hudinijem. 

Super elektroterapija 

Inženjer Džordž Lahovski veoravo je da bi svim ljudima moglo da se omogući dobro zdravlje podešavanjem oscilacija njihovih ćelija. Lahovski jwe tražio od Tesle da mu pomogne u pravljenju posebne mašine koja bi kontrolisala oscilacije ćelija pošto je tvrdio da bi to moglo da poboljša zdravlje, ukloni patogene pa čak i da izleči rak. 

U stripu „Generation Tesla“ poznati naučnik uspeva da prevari smrt tako što prebacuje svoju svest u potpuno novu dimenziju.