Friday, September 28, 2012

Da li prava ljubav ima miris?

Gotovo 30 godina naučnici proučavaju prirodni miris koji ima svako od nas. Do sada su došli do otkrića da oni mogu da ukažu čak i na to da li su neki partneri pravi za nas ili ne.
U čuvenoj švajcarskoj studiji žene su imale zadatak da pomirišu nošene muške majice i dokazano je da im se više dopadaju oni koji imaju drugačiji imuni sistem od njih. 

Naučnici veruju da je reč o tome da partnere biramo na osnovu toga kakvo bismo potomstvo s njima imali. Dakle, ako vam se ne dopada partnerov miris, to verovatno znači da niste jedno za drugo. Barem ne dugoročno. 

Činjenica je da privlačnost ne zavisi od parfema, nego od prirodnih mirisa. 

Ipak, mnogi ljudi su zanemarivali taj aspekat, budući da pre seksualne revolucije prilikom odabira životnog saputnika većina nije razmišljala o seksualnoj uklopivosti. 

Oni su partnere birali na osnovu drugih kriterijuma, a zanemarivali da će sa tom osobom morati da spavaju do kraja svog života. 

Prisustvo primalne, seksualne veze zasnovane na mirisu čini vezu drugačijom od prijateljstva. U teškim vremenima bez nje nije moguće zadržati je. 

Kada partneri odgovaraju jedno drugom, njima ne smetaju prirodni mirisi. 

Međutim, da li je to dovoljno da bi stupili u brak? Sigurno nije, jer je za stabilnu vezu potrebno i mnogo više od toga. Ipak, miris je jedna od polazišnih tačaka prilikom ulaska u novi međuljudski odnos. Ako vam se nečiji miris ne dopada, ni ne pokušavajte. Ukoliko da, vredi mu dati šansu. 

No comments:

Post a Comment