Sunday, October 7, 2012

Šta je ženama potrebno za srećan život

Pored mnogo obaveza oko posla i porodice, ženama je lako da zaborave na sebe i prestanu da rade ono što ih čini srećnima. Evo šta je pripadnicama lepšeg pola potrebno kako bi živele zdravim, dobro izbalansiranim i srećnim životom.
1. Seks 

Istraživanja pokazuju da aktivan seksualni život smanjuje depresiju i anksioznost. Uz to, on podiže samopouzdanje, povećava kvalitet sna i jača imuni sistem. Tokom orgazma luči se oksitocin čiji efekat traje i do pet sati. 

2. San 

Vaše celo biće zavisi od dobrog sna, a mnoge studije su dokazale da je nedostatak sna opasan i utiče na lošije obavljanje svakodnevnih aktivnosti i naravno, na raspoloženje. 

3. Vežbanje 

Vežbanje za mozak čini čuda. Jednostavne vežbe, poput aerobika popravljaju raspoloženje, smanjuju stres i oštre intelekt. Sve u svemu, vežbanje vam pomaže da funkcionišete bolje. 

4. Zdrave veze 

Mi smo društvena bića i žudimo za pozitivnim, dubokim vezama. Zdrava veza podiže samopouzdanje i pomaže osobi da se do kraja oblikuje kao ličnost. 

5. Mentalna aktivnost 

Kao što vežbanje i spavanje prijaju mozgu, to je slučaj i sa stimulacijom uma. Bilo da je reč o poslu ili kreativnom hobiju koji vas ispunjava, to ne samo da pomaže moždanim vlaknima da se se dublje povežu već se i vi osećate ispunjenije kao ljudsko biće. 

6. Vreme za igru 

Igranje nije samo za decu. Kada ste se poslednji put toliko izgubili u trenutku da vam ništa drugo nije bilo važno? Dozvolite sebi da budete kreativni i spontani jer je to od velike važnosti za ljudski duh i doprinosi ravnoteži u životu. 

7. Fizički dodir 

Ne govorimo o seksu, već o zagrljaju, držanju za ruku...Čovek je rođen sa potrebom da bude dodirnut. Topli, sigurni dodir podstiče realizaciju oksitocina i smanjuje stres. 8. Zajednica. Svima nam je potrebna zajednica koja nam pomaže da se osećamo kao deo celine; na taj način imamo osećaj pripadnosti. Mi smo društvena bića, a naša vrednost je podupreta timom, plemenom, selom, grupom...

9. Obnavljanje 

I nama je baš kao i baterijama potrebno punjenje. Nađite vreme za sebe jer nam je svima ponekad potrebna tišina i spokoj i isključenje iz stvarnosti. 

10. Posmatrački ego 

Ovo znači da se potrudite da razumete samu sebe i da se posmatrate objektivno. Ako nemate vezu sa samom sobom, srećan život je nemoguć. bom, srećan život je nemoguć. 

Foto: FreeDigitalPhotos.net

No comments:

Post a Comment