Sunday, October 7, 2012

Muškarci: Gde žene najviše greše?

Imate poteškoća da razumete muškarce i čini vam se da nikada nećete u tome uspeti? Vreme je da promenite perspektivu i shvatite njihovu filozofiju.
Žene imaju pogrešan ugao gledanja na muškarce, pa zbog toga oni imaju sve manje poverenja u svoje izabranice. 

Reč je o tome da žene ne razumeju mušku prirodu, a društvo nas sve odavno usmerava da muškarce ne posmatramo na tradicionalan način. 

Oni u takvom sistemu imaju nisko samopouzdanje i to ih tera još dalje od potencijalnih izabranica. Ako, međutim, rešite da prekinete taj začarani krug i pridobijete njegovo poverenje, morate ga ubediti da ste spremni da ga podržavate i volite uvek, čak i kada ga život natera da bude slabiji od vas. 

Ako dobro razmislite, primetićete da ste više puta narušili muževnost vašeg partnera, da ste ga kritikovali, „kolutali očima“ dok govori o svojim željama, prekidali ga u pola rečenice, ismejavali njegovo mišljenje i slično. 

Takođe, kada se žene posvađaju sa partnerom, obično žure da se požale drugaricama, koje ih zatim ubeđuju da su one uvek u pravu. 

Međutim, to što ćete naći nekoliko žena koje se slažu s vama, ne znači da ste nepogrešivi, nego da muškarci i žene ne razmišljaju na isti način. 

Umesto da se borite protiv muške prirode, vi treba da je poštujete i razumete. Njima je potrebno da ih nekad ostavite na miru, dok je ženama potrebno društvo i stalna pažnja. I jedno i drugo treba da nađete kompromis između tih želja i onda neće biti potrebe za svađama. Takođe, nekada muškarci budu izuzetno snažni prvih nekoliko meseci, a zatim ustuknu. Naime, na početku veze oni su uzbuđeni zbog nove osobe u životu i počinju da se zamišljaju u različitim zajedničkim situacijama. 

To ne rade svesno, ali se nemojte iznenaditi ako vam tada predlože brak ili počnu razgovarati o deci, jer oni samo pokušavaju da vas smeste u svoj život nešto pre nego što za to dođe vreme. Onda shvate da vas ne poznaju dovoljno i povuku se. 

Ako, pak, želite da znate šta oseća prema vama, dovoljno je da ga pitate o čemu razmišlja. Posle nekog vremena će vam sigurno sve ispričati. Morate mu dati prostora i vremena da razmisli i možete biti sigurni da će biti potpuno iskren prema vama. 

Ako ne verujete, probajte isto sa nekim prijateljem ili bratom i videćete šta će se dogoditi. 

Foto: Ambro / FreeDigitalPhotos.net

No comments:

Post a Comment